La Secció de Muntanya del Grup Anarquista Sedicició s’addereix a la U.G.E.L

logobosecciomuntanya

La Secció de Muntanya del Grup Anarquista Sedició s’addereix a la Unió de Grups Excursionistes Llibertaris, a continuació s’explica en que consisteix la U.G.E.L.

La Unió de Grups Excursionistes Llibertaris o U.G.E.L es va constituir amb la idea de poder apropar la muntanya i la pràctica de l’excursionisme, a qualsevol. La U.G.E.L. no és un grup, sinó la unió de varis grups locals, i la seva màxima funció és la de facilitar als seus respectius grups tots els mitjans per l’ensenyament i la pràctica de l’excursionisme.

La U.G.E.L és l’associació de diversos grups locals afins a l’ideal llibertari, és per aquest motiu que la associació s’organitza en base a l’assemblearisme, al diàleg i al consens i vetllarà perquè romangui fidel a l’ideal anarquista evitant per tots els mitjans que sigui presa o manipulada per gent o actituds aliens a la idea.

 Actualment, la muntanya i la seva pràctica està monopolitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Entre ellxs i el Centre Excursionista de Catalunya s’han repartit els refugis de muntanya per explotar-los com hotels de luxe. No semblen tenir-ne suficient amb les subvencions milionàries que reben de la Generalitat o amb els contractes de publicitat amb entitats bancàries (La Caixa, Catalunya Caixa).

 La U.G.E.L pretén consolidar-se com la associació que aglutini els grups de muntanya vinculats al moviment llibertari, donant tota la cobertura possible als seus integrants per a realitzar les excursions.

 Si t’agrada la muntanya i vols practicar el muntanyisme dins del context llibertari, participa amb la U.G.E.L, consulta a la teva localitat o en S.O.V. de la teva comarca per apuntar-te al grup local, o si no n’hi ha en pots crear un.

 Contacte: ugel.catalunya@gmail.com

 logo negatiu 20x20